Minggu, 09 Juni 2013

JANGAN TERSUNGKUR DI AKHIR USIA WAHAI TUAN GURU HARON DIN

KPS SECARA PERIBADI TIDAK MEMPERCAYAI BAHAWA ITULAH UNGKAPAN YANG DILUAHKAN OLEH TUAN GURU YANG DIMULIAKAN HARON DIN. KPS SECARA PERIBADI MEMBUAT CARIAN DI DALAM HARAKAH DAILY UNTUK MENGESAHKAN PERKARA INI. BILA MANA SAMPAI SAHAJA LINK BERKENAAN KPS MEMBACA DARI AWAL SEHINGGA HABIS LAPORAN DARI HARAKAH DAILY TERSEBUT. SEMAKIN HAMPIR PENAMAT SEMAKIN PELIK KENYATAAN TERSEBUT. DI PERINGKAT AWAL MENGENAI DAKWAT KEKAL SPR YANG TIDAK 'KEKAL'. ITU MEMANG ADA ASASNYA KERANA PERKARA TERSEBUT BERLAKU SENDIRI KEPADA DIRI KPS. TETAPI APA YANG MENGEJUTKAN IALAH KENYATAAN TUAN GURU HARON DIN MENYAMAKAN PERHIMPUNAN PEMBANGKANG ADALAH SAMA DENGAN PERHIMPUNAN BESAR DI MAKKAH. PADA PENTAKSIRAN KPS PERHIMPUNAN BESAR DI MAKKAH ADALAH FARDHU HAJI. SEBELUM INI PUN ANAK NIK AZIZ PERNAH MENGHINA KESUCIAN KOTA MAKKAH DENGAN MENGIKLANKAN BERSHIT YANG DIKEPALAI PEMURTAD UMAT IAITU AMBIGA LAKNATULLAH...... DI SINI KPS PLAGIAT SEMULA TULISAN KPS KEPADA TUAN GURU HARON DIN.....
ASSALAMUALAIKUM TUAN GURU HARON DIN. SAYA MENYOKONG KENYATAAN TUAN BERKAITAN BAHAWA 'DAKWAT KEKAL' SPR TIDAK KEKAL. TETAPI KENYATAAN TUAN GURU MENYAMAKAN PERHIMPUNAN PIHAK PEMBANGKANG ADALAH SAMA DENGAN PERHIMPUNAN BESAR DI MAKKAH YANG SAYA TAFSIRKAN SEBAGAI FARDHU HAJI ADALAH TERLALU MENGARUT DAN TIDAK BERSESUAIAN. SELEPAS TUAN GURU BERDIAM MENGENAI ISU 'KAWAN SYAITAN' YG DIKELUARKAN OLEH NIK AZIZ, SELEPAS TUAN GURU GAGAL MEMPERTAHAN 'NEGARA ISLAM' DALAM PAS, SETELAH TUAN GURU GAGAL MENTARBIYAH SEKUMPULAN AHLI PAS MENGENAI ISU 'KALIMAH ALLAH' DAN SELEPAS TUAN GURU GAGAL MELIHAT HUDUD DILAKSANAKAN WALAUPUN SUDAH DI DRAF OLEH PAS, DAN SELEPAS GOLONGAN ULAMA' DITERAJANG SEMASA MUKTAMAR DAN DIPECAT KERANA INGIN MEMPERTAHAN AKIDAH UMAT SERTA MEMBASMI ARAK.....JANGAN DITAMBAH LAGI SENARAI KEGAGALAN ITU WAHAI TUAN GURU YANG SAYA MULIAKAN....IKHLAS DARI SAYA... GUGUR AIR MATA....MELIHAT TUAN GURU DIPERGUNA. AYAH SAYA PERNAH BERGURU DENGAN AYAH TUAN GURU HARON DIN. MALAH DI KAMPUNG ITU MOYANG SAYA ADALAH PENGHULU. MASIHKAH TUAN GURU INGAT SAAT ITU....SAAT KEGAGALAN ITU BELUM TERCIPTA...?????

4 komentar:

 1. sayang sungguh ahli ilmuan yang mula2 disanjung dan dihormati mula sakit... tua yang tak ada ubat..
  mungkin tak perlu belajar lagi sebab dah pandai... tidak kekal seseorang pada darjat dan tingkatan nya,,,kalau tuhan nak tarik balik ilmu nya ...sekelip mata saja.. duduk lah dia dalam khayal... apa jadi dengan darul shifa? dah pergi surfing usa. .. bila taksub. jadi bodoh sombong. mula perasan takda yang pandai dari kita.
  bila aku ingat balik kata2 Pak Kadok,SiLuncai,Pak Pandir mula lah aku faham..
  Mat Jenin senyum je tenguk aku.
  si Luncai beri jelingan manja..

  Pak Pandir ada cakap .....you ni genious la..
  garam dengan air mana boleh campor..
  naCI cair la dengan H2o... ye ke prof..? betul!
  Ada Akal....OtakPakai... Abu Nawas punyai cakap dengan Harun Al Rashid.... lagi boleh pakai sampai sekarang.

  aku ni tak pandai mengaji, masih terkiyal2 belajar fardu ain,kifayah..
  dulu beragan nak jadi macam harun din.....real ni bro..
  tapi bila dah macam ni..
  you tell me la...where lah nak cari guru mursyid...
  yang ada skrg guru Bershit...

  jangan jadi macam Pak Kadok. la.....tangan nya masih berkira2..
  senyuman Mat Jenin kemakin lebar.....
  si Luncai mengenyit mata kat aku..

  BalasHapus
  Balasan
  1. Ulamak jangan berpolitik. nanti keluar fatwa yang salah. Sorrylah, Dato' Haron Din seperti sudah hanyut.

   Hapus
  2. SECARA PERIBADI SAYA MASIH BERHARAP TUAN GURU HARON DIN BERFIKIR SEMULA SEMASAK-MASAKNYA KENYATAAN BELIAU TERSEBUT

   Hapus
 2. Assalamualaikum semua,

  Mulakan perniagaan dengan menjual atau membeli serta iklankan produk dan perniagaan anda di laman

  web www.produkmuslim.info

  Sokongan anda amat dihargai

  Terima kasih

  BalasHapus