Minggu, 01 Januari 2012

SUHARDI VERSI ROBOT PAK NUAR MUNCUL SEMALAM....


MASIH INGAT GAMBAR DI ATAS?????

YANG DI BAWAH ????


DAN YANG TERBARU....

NAZAK SANGAT DAH NI WEI...KATANY ADARAH DI MULUT....KENAPA TAK ZOOM KAT TEMPAT TU ???

DI BAWAH ADALAH KENYATAAN DARI BLOG MAZIDUL AKMAL SIDEK BAGI MEMBALAS DAKWAAN PIHAK YANG BODOH KONONNYA FRU BERTINDAK KETERLALUAN....MANA ADA FRU PON....TERBAIK DARI MAZIDUL...

DARI BLOG MAZIDUL AKMAL SIDEK...

Sebaik balik menjalankan tinjauan bersama kru 666 di Bukit Malawati, Kuala Selangor pagi tadi, saya dimaklumkan berhubung demonstrasi pelajar di pintu utama Universiti Perguruan Sultan Idris, UPSI, Tanjung Malim, Perak.

Sebilangan mendakwa Pasukan Simpanan Persekutuan, FRU, terbabit sewaktu meleraikan demonstrasi terbabit.

'Situation in front of the Main Gate of UPSI, students faced with the FRU. Apparently, arrests were made'Malangnya berita itu kurang tepat.

Kumpulan berseragam di atas adalah anggota Light Strike Force, LSF, dari Ibu Pejabat Polis Daerah, IPD Tanjung Malim.

Mereka telah menjalani latihan LSF, ditugaskan untuk mengawal demonstrasi membabitkan kira-kira 50 individu bermula lebih kurang jam 1 pagi tadi.

Saya difahamkan, jika peserta demonstrasi lebih ramai dan sukar dikawal, IPD Slim River akan mendapatkan bantuan FRU dari Sungai Senyum, Ipoh, Perak atau dari Pulau Pinang.

"Dia orang hanya ada 7 orang, naik satu Land Rover, kalau FRU satu troop membabitkan pegawai dan anggota seramai 30 orang," ujar sumber.

"Nampak seperti lebih kurang sama macam FRU?," soal saya.

"Memang, tetapi mereka dari LSF, topi dan pungkis sama tetapi seragam mereka berbeza berbanding seragam FRU," jelasnya. Dilaporkan 15 lelaki dan seorang perempuan ditahan untuk proses dokumentasi di Balai Polis Tanjung Malim manakala 2 peserta dirawat di hospital. Pihak polis terpaksa bertindak kerana sebilangan daripada peserta demonstrasi cuba merempuh pagar universiti perguruan terbabit.

Cermin klinik berhadapan pintu masuk utama ke UPSI juga dikatakan pecah.


GAMBAR INI KONONNYA SEORANG PENYOKONG PAS DISERANG ALA SAMURAI...TETAPI HAPRAKKAH MENARIK BALIK BERITA INI KERANA SAH...HAPRAKKAH MEMFITNAH...

Tidak ada komentar:

Posting Komentar