Jumat, 06 Januari 2012

DR MiM PELANGKING WARTAWAN DAN MAHABANGSAT PAKATANDARI BLOG KERIS PUSAKA BANGSA...

Ini wartawan pro pembangkang totok Zainulfaqar yang juga penulis blog Nota Merah dimalukan oleh seorang mahasiswa USM dan blogger terkenal P.Pinang Dr MIM . Pada mulanya perdebatan ketika diskusi ini hanya la diantara mahasiswa USM iaitu pro Aspirasi dengan kumpulan 10 orang pelajar sokong SMM dan Adam Adli ini .

Apabila melihwat pelajar Cina ini tak boleh jawab pertanyaan seorang mahasiswa pro Aspirasi ini , mula lah wartawan menyibuk ini mencelah masuk dengan hujah yang bangang ala lenggok Mahfuz .

Cukup memalukan seorang wartawan yang menulis berita politik setiap hari rupanya bila memberi jawapan pun sama retoriknya seperti pemimpin pembangkang . Tanya orang pandai , tapi bila kena soal balik mati akal ..hahaha...

Bila wartawan ini tanya mahasiswa USM terbabit bahawa siapa yang buat provokasi ketika demo itu , mahasiswa itu menjawab melalui bukti video yang mana memang berlaku provokasi pelajar SMM memanjat pagar UPSI . Yang bangangnya , dia cakap itu jawapan pihak sebelah sana walhal sudah ada bukti video ditunjukan di you tube yang sudah dilihat ramai orang .

Nampak tak dia telah perbodohkan dirinya depan mahasiswa USM sendiri yang sudah tentu banyak kali melihat video demo UPSI berkenaan . Kalau seorang mahasiswa boleh tengok dan menilai sendiri dengan menggunakan akal , rupanya seorang g wartawan pembangkang telah dibutakan hatinya hingga membuat cerita menyatakan polis lah yang memulakan provokasi dan bukannya geng Adam Adli .

Itu baru seorang mahasiswa pun dia dah kena , bila masuk Dr MIM untuk berhujah tentang isu provokasi pelajar SMM di UPSI ...lagi muka dia terus tension bila tepukan diberikan kepada Dr MIM.

Ini membuktikan majoriti pelajar USM tidak menyokong cara perbuatan biadap Adam Adli dan gengnya berdemo di UPSI .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar