Minggu, 28 Agustus 2011

MISI BANTUAN KE SOMALIA.......MEREKA INI DIBARISAN HADAPAN, MEREKA INI MEMPERTARUHKAN NYAWA MEREKA DAN MEREKA INI JUGA HARAPAN UNTUK SEORANG KANAK-KANAK SOMALIA YANG SEDANG KEBULURAN SAAT INI


KELAB PUTERA 1MALAYSIA TERUS LAGI DAN LAGI TERKEHADAPAN DALAM MENDENGAR RINTIHAN SUARA MASYARAKAT SOMALIA.

DIBERITAKAN JUGA BAHAWA PERANCANGAN ASAL UNTUK KE SOMALIA MENGGUNAKAN PESAWAT KOMERSIAL DARI AIR ASIA TELAH DITUKAR KEPADA SEBUAH PESAWAT TENTERA MALAYSIA. INI MENYEBABKAN BILANGAN SUKARELAWAN BERKURANGAN.


NAMUM SEMANGAT MEREKA TIDAK LANGSUNG BERKURANG. MENGIKUT PERANGKAAN SETIAP ENAM MINIT ADA SAJA KEMATIAN AKIBAT KEBULURAN DI SOMALIA. BARISAN HADAPAN YANG MENGGERAKKAN USAHA INI IALAH DATIN SERI ROSMAH MANSUR BESERTA DENGAN DATO' AZEEZ.

MENGIKUT SUATU SUMBER JUGA MEMBERITAHU BAHAWA TIDAK MUNGKIN AKAN ADA SYARIKAT INSURAN YANG SANGGUP MENANDATANGANI APA-APA DENGAN SUKARELAWAN YANG TERLIBAT. SEGALA RISIKO AKAN DITANGGUNG SENDIRI OLEH PARA SUKARELAWAN YANG TURUT TERDIRI DARIPADA KALANGAN DOKTOR. MENGIKUT MAKLUMAT JUGA ADA BLOGER MESRA BN YANG AKAN MENYERTAI MISI INI.HALANGAN YANG PALING BESAR DALAM MISI INI IALAH BERKAITAN DENGAN PARA PEMBERONTAK DI SOMALIA.
INSYA'ALLAH.....ALLAH BERSAMA ANDA....KPS MENDOAKAN YANG TERBAIK UNTUK ANDA. SEMOGA ALLAH MEMBALAS DENGAN SEBESAR-BESAR GANJARAN KEPADA KALIAN SEMUA.
KPS : MOHON SELURUH UMAT MANUSIA MENYOKONG DAN MENDOAKAN MISI INI.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar