Minggu, 04 Agustus 2013

USTAZ FATHUL BARI DIHALANG CERAMAH DI KEDAH.....SEMOGA MUFTI KAJI SEMULA

KERAJAAN NEGERI KEDAH DI BAWAH PEMERINTAHAN MB MUKRIZ MENERUSKAN KULIAH PAGI SEPERTIMANA YANG TELAH DILAKSANAKAN OLEH MENTERI BESAQ SEBELUM INI. SEMUA SEDIA MAKLUM BAHAWA FITNAH PR BAHAWA KULIAH PAGI INI TELAH DIHARAMKAN OLEH MUKRIZ TELAH DIBALAS FITNAH MEREKA OLEH PEMAIN SIBER MESRA KERAJAAN PEMERINTAH DAN JUGA YANG BERSTATUS NEUTRAL SUATU KETIKA DULU. BERIKUT DI BAWAH ADALAH FITNAH MAHA DAJJAL PR TERHADAP KEPIMPINAN BARU KERAJAAN NEGERI KEDAH YANG SUDAH MENJADI SEJARAH SEDIKIT MASA LALU.
SEMUA ITU TERBUKTI TIDAK BENAR DAN KINI KULIH BULANAN TERSEBUT BERJALAN TANPA GAGAL SABAN MINGGU MALAH PENCERAMAH LEBIH BAIK DAN TIADA UNSUR POLITIK KEPARTIAN DALAAM SETIAP KANDUNGAN CERAMAH SEPERTI SEBELUM INI. TETAPI SETELAH SEKIAN LAMA BERLANGSUNG SEMALAM IAITU 3/8/2013 TELAH MENYAKSIKAN SEORANG ANAK BEKAS MUFTI PERLIS, IAITU KETUA SAYAP ULAMA' UMNO USTAZ FATHUL BARI TELAH DIHALANG BERCERAMAH DI KEDIAMAN RASMI MENTERI BESAR. BERIKUT ADALAH E-MAIL YANG DIHANTAR OLEH SEORANG YANG KECEWA KERANA TIDAK DAPT MENDENGAR ILMU YANG INGIN DISAMPAIKAN OLEH PAKAR ILMU HADIS USTAZ FATHUL BARI.
Salam Tuan Mc, Pagi tadi saya ke Sri Mentaloon untuk mendengar Kuliah Pagi. Saya memang tak pernah lepas peluang untuk mendengar Kuliah Pagi ni. Tambahan untuk minggu ni pulak dikatakan pihak urusetia kuliah pagi menjemput Ustaz Fathul Bari, Ulamak Muda UMNO yang memang disegani. Dengan penuh harapan saya dan kawan-kawan pergi awal untuk berjumpa Ustaz Fathul dan mendengar kuliah Ustaz Fathul, namun kecewa apabila pihak urusetia yang dikenali sebagai Cikgu Sukarno mengatakan Ustaz Fathul tidak dibenarkan memberi kuliah pagi di Sri Mentaloon. Alasan yang diberikan oleh Cikgu Sukarno, kononnya Ustaz Fathul Bari ni tak sama fahaman dan pandangan dengan Ustaz-Ustaz Kedah. Malah Ustaz Fathul dituduh sebagai wahabi dan takut menyongsangkan para pengikut kuliah pagi. Terkejut kami apabila Cikgu Sukarno kata macam tu. Apa punca dan sebab yang menyebabkan Ustaz Fathul layak dikutuk dihina dihadapan ratusan pengikut kuliah. Apakah Cikgu Sukarno tu seorang dari bijak pandai Islam? Kalau pandai kenapa beliau sanggup menjatuhkan maruah Ustaz Fathul di bulan puasa yang mulia ni? Malah Cikgu Sukarno juga mengunakan nama Mufti Kedah kononnya Datuk Mufti telah memberi arahan untuk menyekat Ustaz Fathul dari memberi kuliah. Minta tolong Tuan Mc untuk menyiasat perkara ini dan kami para penyokong Ustaz Fathul masih tidak berpuas hati dengan larangan untuk Ustaz Fathul memberi kuliah
Peminat Setia Kuliah Pagi
SEORANG BLOGER DARI TEAM MEDIA KEDAH PUN MENGHANTAR TWEET KEPADA USTAZ FATHUL BARI. DARI JAWAPAN YANG DITERIMA JELAS ADA SESUATU YANG TAK KENA TETAPI TIDAK PULA DIJAWAB SECARA TERUS OLEH USTAZ FATHUL BARI. KPS SETUJU DENGAN PANDANGAN SALAH SEORANG BLOGER DARI TEAM MEDIA KEDAH.....KALAU DI TEMPAT LAIN PEMIMPIN SYIAH PAS BEBAS MELALAK, KALAU DITEMPAT LAIN PAK NUAR DEPAN BELAKANG BEBAS CERAMAH.....KALAU DI TEMPAT LAIN CINA TAK BASUH PUNGGONG BOLEH CERAMAH DI DALAM MASJID, KENAPA UALAM' MUDA TIDAK BOLEH ?

Tidak ada komentar:

Posting Komentar