Senin, 12 Agustus 2013

KERAJAAN NIK AZIZ DOA BALA KE ATAS KERAJAAN BARU PAS KELANTAN

SELEPAS PRU-13 LALU, PARTI YANG PALING BANYAK 'TERLUKA' ADALAH PARTI PAS. DI ANTARA PAKATAN YANG DIBUAT OLEH 3 PARTI UTAMA PEMBANGKANG DI SEMENANJUNG, PAS YANG BERTANDING PALING BANYAK TETAPI DALAM JANGKA MASA SAMA, PALING BANYAK KALAH. MAJORITI KEKALAHAN PAS ADALAH KEPADA UMNO(TIDAK KIRA DUN ATAU PARLIMEN). PERKARA ITU SUDAH BERLALU, ELOK JUGAK KITA PANDANG KE DEPAN. SELEPAS SERATUS HARI GENAP KERAJAAN BARU PAS YANG MENGGANTIKAN MUKA NIK AZIZ DI DINDING PEJABAT DAN BANER KERAJAAN NEGERI KELANTAN, KINI KERAJAAN NEGERI KELANTAN YANG BARU TIBA-TIBA DISERANG BERTUBI-TUBI OLEH 'GENG' DEPA YANG MESRA HUSAM MUSA DAN JUGA AHLI AKADEMIK YANG BERKECUALI. SEORANG AHLI AKADEMIK TERNAMA MENYERANG KERAJAAN KELANTAN SEBAGAI 'KERING DAN MISKIN'IDEA. TETAPI PERKARA INI TELAH DIJAWAB DENGAN SEGERA OLEH TIMBALAN MENTERI BESAR KELANTAN YANG BARU.
TETAPI JAWAPAN TERSEBUT SEBENARNYA MENYERLAHKAN KEGAGALAN SERTA PENIPUAN BEBERAPA ISU OLEH KERAJAAN PAS KELANTAN DI BAWAH PENTADBIRAN NIK AZIZ DAHULU. HARUS DIINGAT, PAS KELANTAN KALI INI HILANG BEBERAPA KERUSI YANG MENYAKSIKAN UMNO BERJAYA MELAKUKAN KEJUTAN DIBEBERAPA SITUASI. KALAU NAK MUDAH, MACAM MALAYSIA LAWAN BARCA TEMPOH HARI. BERBALIK KEPADA CERITA KELANTAN.
ANTARA YANG DIBANGKITKAN OLEH PROF AGUS IALAH LEBUH RAYA YANG KONONNYA PAS KELANTAN SEDANG BINA SEKARANG. SEDANG BINA LA SANGAT. KPS PUN NAK ULAS TENTANG LEBUH RAYA SAJA, TAK MAU SENTUH BAB STADIUM DENGAN KERETA API LAJU YANG PAS JANJI DULU, MEMANG DAH TAU SAMPAI KIAMAT TAK AKAN JADI.
MENURUT TIMBALAN MENTERI BESAQ KELANTAN, PIHAK YANG MENDAKWA PROJEK LEBUH RAYA INI TAK BERJALAN ADALAH "KETINGGALAN KERETA API". INI KERANA MENURUT BELIAU, PROJEK INI DALAM PROSES PENELITIAN......PENELITIAN MENATAANG APA PULAK DAH???????
PERKARA INI TIBA-TIBA MENAIKKAN KEMARAHAN BEKAS BLOGER BERGAJI JUTAAN RINGGIT YANG DIBAYAR OLEH PAS KELANTAN. MENURUT BLOGER KICKDEFELLA, DULU MASA PECAH TANAH, LETAK BATU ASAS, DENGAN SOLAT HAJAT, PAS MENDAKWA PROJEK ITU DALAM PROSES PELAKSAAN. MALAH DI DALAM YOUTUBE PAS LETAKKAN GAMBAQ PROJEK BERKENAAN TELAH DIMULAKAN DI KAMPUNG BUKIT BAKAR. TETAPI KINI TIMBALAN MB KELANTAN KATA DALAM PROSES PENELITIAN. DAN JANGAN KITA LUPA BAHAWA KONTRAKTOR UTAMA TELAH TARIK DIRI KERANA KERAJAAN PAS KELANTAN TAK BAGI JAMINAN AKAN DAPAT BAYAR KOS PEMBINAAN TERSEBUT.
TETAPI KINI TIMBALAN MB KELANTAN SELAMBA BEWAK SAJA KATA KERAJAAN PUSAT AKAN TURUT SERTA DALAM PROJEK INI. SEBELUM INI PUN PAS JANJI MEMANG BN YANG TOLONG SIAPKAN. CUMA YANG RALATNYA KALI INI IALAH, APAKAH KERAJAAN PAS NAK MAKAN KAHAK HIJAU MEREKA SENDIRI? BUKANKAH DULU DOA "K.O BN....K.O BN..." KALI INI BERHARAP KERAJAAN PUSAT YANG DIMAKI SERANAH TERSEBUT BANTU DEPA?....ORANG UTARA KATA "BARU HANG PA ADA AKAI"....WAKAKAKKAKAKAK...
KONKLUSINYA MUDAH......JANGAN BERJANJI KALAU TAK MAMPU BUAT.....JANGAN DOAKAN K.O....K.O,,,,,KERANA DIRI SENDIRI YANG K.OOOOOO

Tidak ada komentar:

Posting Komentar