Rabu, 21 Agustus 2013

PEMBANGKANG DI MALAYSIA ADALAH SATU CABANG JENAYAH ?

KETUA POLIS PULAU PINANG TURUN PADANG SEMASA OPERASI KHAS YANG BERJAYA MENEMBAK MATI 5 ORANG PENJENAYAH YANG BERBAHAYA SELEPAS BERBALAS TEMBAKKAN DENGAN POLIS. TETAPI YANG PELIKNYA, PEMBANGKANG DI MALAYSIA MEMAINKAN ISU INI UNTUK MERAIH SOKONGAN. KONONNYA PIHAK POLIS TIDAK SEPATUTNYA BERTINDAK MENEMBAK KESEMUA SUSPEK SEMASA BERBALAS TEMBAKKAN. HABIS NAK BUAT LAGU MANA?
SEMASA ANGGOTA KESELAMATAN MALAYSIA TERKORBAN SEMASA DALAM OPERASI OPS DAULAT PEMBANGKANG KATA ITU SANDIWARA, SEMASA BANYAK BERLAKU JENAYAH, PEMBANGKANG KATA PIHAK POLIS DAN KERAJAAN GAGAL BUAT KERJA, TETAPI SEMASA PIHAK BERKUASA BERSUNGGUH-SUNGGUH MELAKSANAKAN UNDANG-UNDANG, MAKA PEMBANGKANG KATA ITU KEZALIMAN.
SIKAP PEMBANGKANG DI MALAYSIA MENYEBABKAN BEBERAPA PIHAK MUDAH-MUDAH INGIN MENGHINA DAN MENGHALANG TUGAS PIHAK BERKUASA. APAKAH PEMBANGKANG ADA SAHAM DALAM SEMUA YANG BERLAKU????? KPS SECARA PERIBADI MENYOKONG USAHA PASUKAN KESELAMATAN NEGAGA DALAM MENGUATKUASAKAN UNDANG-UNDANG. TERUSKAN....PERJUANGAN BELUM SELESAI, MAJORITI RAKYAT BERDIRI TEGUH DI BELAKANG PIHAK BERKUASA.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar