Senin, 28 Januari 2013

LIM KIT 'SIAL'......APAKAH INI DOSA UMNO/BARISAN ???

LIM KIT SIANG SECARA MENGKHINZIR BUTA TELAH MENUDUH UMNO/BARISAN NASIONAL BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KEMATIAN SEORANG ANAK KECIL YANG SEBELUM INI DILAPORKAN HILANG. SEKARANG INI SKOP PEYIASATAN POLIS TERTUMPU KEPADA ASPEK PENDERAAN OLEH IBU BAPA KANAK-KANAK MALANG BERKENAAN. BERBALIK KEPADA ISU ASAL....APAKAH BENAR KERAJAAN PUSAT PATUT DIPERSALAHKAN?????? SEORANG RAKAN SECARA SINIS MENGATAKAN YANG KIT SIANG SAMPAI SEKARANG TAK MATI-MATI LAGI ADALAH SALAH BESAR BAGI UMNO. KPS TIDAK MENGIA DAN TIDAK MENIDAKKAN.
TAPI PADA HEMAT KPS, KALAU BUMI KIAMAT PUN NESCAYA UMNO/BARISAN NASIONAL YANG DIPERSALAHKAN....JADI KPS NAK BAGI BEBERAPA BENDA SEBELUM TAMAT PENULISAN INI....DI BAWAH.....YANG WAJIB KIT 'SIAL' TENGOK DAN RENUNGKAN....APAKAH DI BAWAH INI JUGA SALAH UMNO/BARISAN NASIONAL????????????? 1. 13 MEI.....
SUATU YANG BERLAKU PADA 13 MEI 1969. SUATU YANG ADA SANGKUT KAUT DENGA KIT 'SIAL'....AGAK-AGAK LIM KIT 'SIAL' BERAPA BANYAK NYAWA KANAK-KANAK YANG TIDAK BERDOSA TERCERAI KEPALA DARI BADAN AKIBAT DARIPADA NAFSU POLITIK BUAS LIM KIT SIAL DAN RAKAN-RAKAN KETIKA ITU?????? SALAH UMNO/BARISAN NASIONAL KAH INI????? 2. BUDAK DIBELASAH USTAZ PAS SAMPAI MATI....
WAHAI LIM KIT 'SIAL'....APAKAH ANDA KENAL WAJAH ANAK KECIL INI.????...NAK LEBIH JELAS TENGOK DI BAWAH.....
SIAPAKAH ANAK KECIL BERWAJAH COMEL TERSEBUT????? TAHUKAH LIM KIT 'SIAL' BAHAWA ANAK KECIL YANG TIADA NODA DAN DOSA TERSEBUT IALAH SEORANG PELAJAR BERUSIA TUJUH TAHUN KETIKA ITU TELAH DIBUNUH DENGAN KEJAM OLEH SEORANG USTAZ PAS. KPS CERITA SEDIKIT KRONOLOGI PERKARA INI KEPADA LIM KIT SIAL......
KENAPA ADIK SYAIFUL SYAZANI SYAIFUL SOPFIDEE MENINGGAL??????
SEGALANYA BERMULA DI SEBUAH SEKOLAH KELOLAAN PAS DI PERLIS. SEORANG ANAK KECIL BERUSIA TUJUH TAHUN(DARJAH 1) KETIKA ITU DISOAL SIASAT OLEH SEORANG WARDEN ASRAMA. ISUNYA MENGENAI SATU KES KECURIAAN. SAMA ADA RM 1 ATAU RM 10 KPS TIDAK PAS. ADIK SYAIFUL SYAZANI TELAH DIIKAT TANGANNYA DI TINGKAP SAMBIL DIPUKUL DALAM PROSES SOAL SIASAT WARDEN ASRAMA TERSEBUT DIJALANKAN.
DALAM TEMPOH DUA JAM DIPUKUL BERTALU-TALU ITU ADIK SYAIFUL TETAP TIDAK MENGAKU BERSALAH. SOALAN KPS KEPADA PEMBACA SEKALIAN TERMASUK LIM KIT 'SIAL'.....APAKAH ANDA YAKIN KANAK-KANAK YANG BETUL-BETUL TIDAK MENGAKU SETELAH DIPERLAKUKAN SEDEMIKIAN ATAS KESALAHAN TERSEBUT MELAKUKAN KECURIAN TERSEBUT. PADA KPS, KANAK-KANAK KALAU GERTAK SIKIT SUDAH MENGAKU. MAKNYANYA KALAU DIA BETUL-BETUL MENAFIKAN PERKARA TERSEBUT, SECARA WARASNYA, IANYA MEMANG TIDAK TERLIBAT DALAM JENAYAH TERSEBUT. BERTAPA AZABNYA ADIK SYAIFUL INI MENANGGUNG AZAB TERSEBUT. HANYA ALLAH YANG TAHU WAHAI LIM KIT 'SIAL'. SETELAH DIBELASAH DAN KEADAAN ADIK SYAIFUL BERTAMBAH MEROSOT DIA TELAH DIBAWA OLEH SUSPEK KE HOSPITAL DAN DITEMPATKAN DI ICU. DENGAN SELAMBA BEWAK SI SUSPEK MENJENGAH KE RUMAH KELUARGA ANGKAT ADIK SYAIFUL MEMAKLUMKAN BAHAWA ADIK SAIFUL TELAH MENGALAMI SERANGAN SAWAN. PEGHHHHRRRR...USTAZ PAS KALAU TAK MENIPU TAK SAH BEB.....DAN KETIKA SAMPAI IBU ANGKAT ADIK SYAIFUL TERGAMAN MELIHAT KEADAAN ADIK SYAIFUL SEHINGGALAH SAAT KEMATIAN ANAK KECIL INI. HANYA KERANA DUIT YANG TIDAK SEBERAPA ANAK KECIL INI DIBUNU,,,,APAKAH PADA PEMBACAAN KIT 'SIAL' INI DOSA UMNO/BARISAN NASIONAL????? KALAU SETAKAT RM 10 MAI SINI KPS BOLEH GANTI. MAKA SEORANG ANAK KECIL DAN TIDAK BERDOSA PUN TERBUNUH......DOSA SIAPA????? UMNO DAN BARISANKAH WAHAI KIT 'SIAL'???????
3. KANAK-KANAK SEBAGAI 'BARUA' POLITIK MURAHAN....
DALAM SETIAP DEMONSTRASI KANAK-KANAK AKAN DIEKPLOITASI OLEH PR SEBAGAI PERISAI UNTUK KEBIADAPAN MEREKA.....APAKAH INI SALAH UMNO/BARISAN NASIONAL WAHAI LIM KIT 'SIAL'?????
WAHAI LIM KIT 'SIAL' APAKAH INI KEBODOHAN UMNO/BARISAN NASIONAL????? APAKAH INI DOSA UMNO/BARISAN NASIONAL.....WAHI LIM KIT 'SIAL'??????????
SEKIRANYA LIM KIT 'SIAL' MASIH ADA HATI....SILA JAWAB DENGAN JUJUR....APAKAH DI ATAS DOSA UMNO/BARISAN NASIONAL???????
TAPI PERSOALANNYA KINI....APAKAH LIM KIT SIAL ADA HATI DAN PERASAAN??????

Tidak ada komentar:

Posting Komentar