Sabtu, 19 Januari 2013

BIBLE DEPAN SEKOLAH...LEPAS NI DALAM SEKOLAH

ISU TERBARU DI PULAU PINANG YANG SEKARANG INI DIJAGA OLEH TOKONG GUAN ENG SANGAT MENCEMASKAN. BUKAN SAHAJA ISU PENGHAPUSAN ETNIK SECARA TERANCANG SEBALIKNYA BERKAITAN JUGA ISU AKIDAH. SEMALAM DIDEDAHKAN BAHAWA ADA PIHAK MENGEDARKAN BIBLE VERSI MELAYU DI HADAPAN SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN JELUTONG. PERSOALANNYA KINI KENAPA PERLU DIEDARKAN DI HADAPAN SEKOLAH????? APAKAH PIHAK ISLAM PERNAH MENGEDARKAN AL-QURAN DIHADAPAN GEREJA????? ATAU DI HADAPAN SEKOLAH YANG MAJORITI BUKAN ISLAM?????
KPS SECARA PERIBADI MENGUTUK USAHA SEUMPAMA INI,SUDAH TERANG LAGI BERSULUH BAHAWA KEMPEN UNTUK MENTERJEMAHKAN 'GOD'...'LORD'....KEPADA KALIMAH ALLAH ADA AGENDA LAIN YANG TERSEMBUNYI. MENGIKUT PERUNTUKKAN UNDANG-UNDANG JUGA IANYA DILARANG, SILA RUJUK DI BAWAH.....
"(4) Undang-undang Negeri dan berkenaan dengan Wilayah-Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya, undang-undang persekutuan boleh mengawal atau menyekat pengembangan apa-apa doktrin atau kepercayaan agama di kalangan orang yang menganuti agama Islam."
DALAM MASA YANG SAMA JUGA KDN JUGA BACUL DAN LEMBAB DALAM PERMASALAHAN INI. PIHAK YANG BERWAJIB LAIN SEPERTI JABATAN AGAMA JUGA TIDAK SERIUS DALAM HAL INI. KENAPA INI BOLEH TERJADI???? KERANA SEMUA NAK BERPOLITIK SAHAJA. KPS ADA DI KEDAH, KPS BAGI CONTOH MUDAH, IMAM-IMAM MASJID LEBIH GEMAR MENGANJURKAN KEMPEN POLITIK DARI PADA AKTIVITI UNTUK UMAT ISLAM SECARA HOLISTIK. JUMPUT ORANG POLITIK MAKI KERAJAAN ATAS MIMBAR JUMAAT, DALAM MASJID, DEPAN MASJID, LUAR MASJID PENUH POSTER-POSTER POLITIK.....YANG ANAK KARIAH MAMPUS DI PONDOK-PONDOK LETAK MOTOSIKAL TIDAK DIAMBIK ENDAH, YANG TERSESAT DI KAFE SIBER LANSUNG TIDAK DIAMBIK ENDAH, MALAH ADA PEJABAT AGAMA DENGAN MASJID POLITIK DIBEZAKAN JARAK DENGAN TANAH KUBUR TETAPI APAKAH TINDAKKAN PENMGAUTKUASAAN DIAMBIL???? HARAM....YANG DEPA TAU POLITIK-POLOTIK-POLITIK SETIAP MASA.DI PENANG PUN KITA BELUM DENGAQ SUARA PAS LAGI.....SUDAH MATI PUCUK KAH PAS????? ATAU TERKLELIRU KERANA KEPIMPINAN MEREKA YANG BAGAI 'LALANG' DALAM ISU INI. KALAU UMNO DITUDUH "AGAMA SUKU" PAS LAH YANG SEMPURNA TETAPI DI MANA SUARA PAS????? YANG MELALAK SIANG MALAM MEMPERTAHAN AKIDAH PUN SEORANG MANTAN KETUA PEMUDA PAS YANG SUDAH DIBUANG OLEH PAS SENDIRI. MAKA, PERKARA INI DIBIARKAN BERLELUASA.....SUNGGUH SEDIH.....
OLEH YANG DEMIKIAN, TINDAKKAN SENDIRI HARUS DILAKUKAN OLEH RAKYAT SENDIRI KERANA PENGUATKUASAAN SUDAH MAMPUS DI NEGARA INI TERUTAMA DI NEGERI TOKONG GUAN ENG NEGERI KELAHIRAN KPS YANG LAHIR DALAM KEADAAN ISLAM. MENURUT BEBERAPA PEJUANG MAYA, SEORANG IBU YANG INGIN MENGAMBIL ANAKNYA DI SEKOLAH BERKENAAN YANG TERLIBAT DALAM PENGEDARAN BIBLE INI, DIA MELIHAT KERETA DI ATAS DENGAN NOMBOR PENDAFTARAN PGJ 9002. TURUT KELIHATAN YANG MENYEBARKAN BIBLE TERSEBUT IALAH 3 ORANG LELAKI CINA DISAMPING SEORANG PEREMPUAN CINA.
MAKA ATAS MENCARI PENYELESAIAN DALAM ISU INI, SEORANG RAKAN FACEBOOK ADA MEMBERI CADANGAN BAHAWA UNTUK KES DI MALAYSIA TIMUR, KALAU MAHU DITERJEMAHKAN BIBLE BOLEH SAHAJA DITERJEMAHKAN TERUS DALAM BAHASA IBUNDA MEREKA CONTOHNYA UNTUK MASYARAKAT IBAN DITERJEMAHKAN DALAM BAHASA IBAN, UNTUK MASYARAKAT MURUT DITERJEMAHKAN DALAM BAHASA MURUT BEGITU JUGA SEBALIKNYA.
KALAU ANDA INGAT ANDA MASIH MAMPU MENGEKALKAN AKIDAH ANDA SEHINGGA ANDA MENINGGAL DUNIA.... BAGAMANA PULA DENGAN ANAK CUCU ANDA????? DI SAAT ANDA MEMERLUKAN DOA ANAK YANG SOLEH/SOLEHAH....TETAPI DOA TIDAK SAMPAI KEPADA ANDA DI DALAM KUBUR......KENAPA????? KERANA ANAK DAN CUCU ANDA SUDAH MEMILIH SELAIN ISLAM....APAKAH ANDA INGIN INI BERLAKU????? AYUH BERTINDAK SEKARANG......
AYUH, ANDA MAMPU MENGUBAHNYA....

1 komentar:

 1. I am Linda Khanzetian, Doctor of natural Health, with the Washington Institute of Natural
  Medicine, located in Washington, D. Unlike many other medical facilities, the Fayette Chiropractic Center offers walk-in therapy.

  Katz helps clients find relief from the pain without
  resorting to medications or invasive procedures.

  Walk ins are always welcome, or patients can obtain same day
  appointments easily. There is use of only the best of natural vegetarian ingredients like
  rehydrated textured soya, wheat flour and wheat protein, vegetable oil that has
  salt and some fatty acid emulsifier namely mono-glycerides and di-glycerides.


  my web blog: Teesside

  BalasHapus