Sabtu, 19 Januari 2013

DULU, KINI DAN SELAMANYA....TOLAK 'LALANG' POLITIK

AZMIN ALI BAKAL MB SELANGOR DENGAN MERANAPKAN KARIER KHALID IBRAHIM MENOLAH KEPUTUSAN MAJLIS SYURA PAS. KEPUTUSAN MAJLIS SYURA SECARA MUTLAK MENOLAK PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH DALAM TERJEMAHAN BIBE VERSI MELAYU. ISU INI MENJADI PANAS APABILA NIK AZIZ THE LEGEND MENUKAR KEPUTUSAN DARI MENYOKONG PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH DALAM BIBLE VERSI MELAYU DENGAN MEMBANTAH PERKARA TERSEBUT. BUKAN SAHAJA NIK AZIZ THE LEGEND, SEBALIKNYA MAT SABU, DEWAN PEMUDA PAS MALAH HADI SENDIRI TELAH MENUKAR KENYATAAN MEREKA.
PAS YANG MENGANGGAP ISU INI TELAH SELESAI DISERGAH PULA OLEH SI TANGGANG AZMIN ALI DENGAN TIDAK MENERIMA KEPUUSAN MAJLIS SYURA. MALAH AZMIN ALI TURUT MENGUNDANG KITA MENILAI KREDIBILITI HADI AWANG YANG BOLEH KITA KATAKAN SEMAKIN 'LALANG' DALAM MEMBUAT KEPUTUSAN.
AZMIN ALI BERKATA PAKATAN HANYA MENERIMA KENYATAAN PERTAMA DARI HADI AWANG. PEGHHHHHH....KENAPA HADI AWANG YANG DIKATAKAN GOLONGAN ULAMA' TETAPI TIDAK MERUJUK MAJLIS SYURA TERLEBIH DAHULU????? KERANA PAS SUDAH HILANG KREDIBILITI. INI FAKTA. HUDUD.....PAS SENDIRI MELALUI HADI AWAM SUDAH TANDATANGAN BATAL HUDUD.....LEPAS NI DEPA U-TURN PULAK....APAKAH KITA MAHU MENGGADAIKAN AGAMA, BANGSA DAN NEGARA KITA DENGAN MEMILIH PAS YANG BERWAYANGKAN AGAMA??????? AYUH, TEKADKAN PILIHAAN ANDA, PILIH ALIF(AGAMA), BA(BANGSA), DAN TA(TANAH AIR)....ANDA MAMPU MENGUBAHNYA.....

Tidak ada komentar:

Posting Komentar