Rabu, 31 Juli 2013

HARAKAH DAN SUARA KEADILAN SEMAKIN BANGANG ISU

AKHBAR HAPRAKKAH SUARA RASMI PAS SEPERTI TIDAK BELJAR DAARI SEJARAH. SELEPAS DITOLAK LUMAT OLEH PENGUNDI MELAYU PADA PRU LALU TERUS LEKA DAN MENGGUNAKAN MODUS OPERNDI SAMA DENGAN MEMBIARKAN MELAYU TERUS MEMBENCI PAS. TETAPI WAJIB INGAT, BUKAN HANYA MELAYU YANG TOLAK PAS, CINA DAN INDIA JUGA SECARA MAJORITI MENOLAK PAS. KALAU KITA TENGOK BEBERAPA TEMPAT CALON PAS TEWAS KERANA PENOLAKKAN PENGUNDI CINA WALAUPUN DI PERINGKAT NASIONAL MAJORITI PENGUNDI CINA MONOLAK BN. PASCA PRK YANG MENYAKSIKAN KEJAYAAN UMNO DI TERENGGANU TELAH MENERBITKAN DERIA FITNAH DAN CERCA PAS. SELEPAS TEWAS PAS SEPERTI HILANG AKAL WALAUPUN SEBELUM NI PUN TIDAK KETERLALUAN KALAU KITA NAK KATA PAS PARTI HILANG AKAL. PAS MEMFITNAH UMNO MENANG KERANA RASUAH. RASUAH YANG DIMAKSUDKAN PAS DALAM HARAKAH IALAH JANJI PROJEK PEMBANGUNAN DI KUALA BESUT OLEH UMNO. APA SALAHNYA KALAU JANJI DAN BUAT. BUKAN MUNAFIK SEPERTI PARTI PAS. TETAPI YANG MENARIKNYA, SALAH SATU STATEGI PAS KALI INI IALA DENGAN MEMBERI MINYAK PERCUMA KEPADA PENGUNDI.....
APAKAH BAGI PAS BAGI MINYAK ITU BUKAN RASUAH, TETAPI SEDEKAH AMAL JARIAH. INILAH YANG DIKATAKAN "HALALKU WA HARAM MU"....HALAL BAGI AKU, HARAM BAGI HANG. PAS KALAU TERUS BEGINI PASTI SEMAKIN TIDAK RELEVAN DAN TERUS BERKUBUR BEBERAPA WAKTU LAGI.
KELDAIAN DAILY PULA ADALAH SATU LAGI PENABUR FITNAH MAHA DAJJAL DARI PR. DALAM TAJUK HADAPAN YANG TERBARU KELDAIAN DAILY MENUDUH KERAJAAN TIDAK BERTINDAK APA-APA KE ATAS APA YANG BERLAKU DI MESEIR SEKARANG.
TETAPI KALAU EDITOR KELDAIAN DAILY INI BENAAR-BENAR IKHLAS MEMBICARA TENTANG KEJADIAN DI MESIR, NESCAYA TAJUK HADAPAN KELDIAN DAILY AKAN BERBUNYI BEGINI "BAHAYA RUSUHAN JALANAN, BELAJAR DARI MESIR". SEPATUTNYA PKR MENILAI SITUASI MESIR KENAPA JADI BEGITU? KENAPA HANCUR LEBUR????? KERANA RUSUHAN JALANAN. APAKAH PKR YAKIN DENGAN SIRI RUSUHAN JALANAN MEREKA MAMPU UNTUK MENSTABILKAN KEADAAN. LIHAT APA YANG BERLAKU DI MESIR??????
KONKLUSINYA MUDAH, BELAJARLAH TERIMA HAKIKAT DAN JANGAN JADIKAN SESUATU ISU SEBAGAI MENGGAMBARKAN KEBODOHAN DIRI SENDIRI.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar