Jumat, 26 Juli 2013

DIMAKAH 'TELOQ' PEMIMPIN MELAYU??????

GAMBAQ DI ATAS ADALAH KIRIMAN SEORANG YANG TIDAK PERNAH BERSYUKUR DENGAN APA YANG ADA. DI MALAYSIA PENDIDIKAN ADALAH PERCUMA. BUKU TEKS PERCUMA TAK KIRA HANG ANAK MENTERI ATAU PUN ANAK PESAWAH PADI. SEMUA DAPAT FREE. BUKAN SETAKAT DAPAT FREE....DAPAT PULAK RM 100. KALAU BERANAK RAMAI LAGI MASYUKKKKKK. KALAU DI AFGHANISTAN SEORANG MURID PEREMPUAN DITEMBAK DI KEPALA SEMATA-MATA NAK BELAJAR. APAKAH INI BERLAKU DI MALAYSIA? KALAU DI PALESTIN MASA BELAJAR SEKOLAH KENA BOM, APAKAH INI BERLAKU DI MALAYSIA? KALAU DI SIAM MASA SEKOLAH SEKOLAH KENA TEMBAK DENGAN MESIN-GUN, DI MALAYSIA KITA AMAN DAMAI. APA LAGI YANG TAK KENA? SEORANG PENGETUA YANG BERDEDIKASI BERJUANG DALAM LAPANGAN ILMU DEMI ANAK BANGSA MALAYSIA KINI BERSEORANGAN DIHINA, CERCA DAN DIHUKUM. LEBIH SEDIH LAGI, PAK MENTERI PUN BAGI HUKUMAN PADAHAL ITU CUMA FITNAH MAHA DAJJAL PIHAK TERTENTU. IKUTI LUAHAN HATI GURU BESAR SEKOLAH BERKENAAN.....
BOLEH KA SEORANG PAK MENTERI BERTINDAK MENGHUKUM GURU BESAR YANG BANYAK BERJASA INI? PADAHAL INI SEMUA FITNAH. DAN MANA PULA SUARA PEMIMPIN UMNO YANG LAIN????? MANA SUARA NGO-NGO MELAYU YANG LAIN???? SUDAH MAMPUSKAH?????
MENTERI NI PUN SATU. SUMBANG RM 10 000. SUMBANG INGAT TERUS SIAP KA KANTIN TU? BUKAN SEBULAN 2 BARU MAKAN DI BILIK PERSALINAN, DAH 3 BULAN DAH. BENDA NI PUN DIPERSETUJUI DALAM MESYUARAT PIBG. NAK KISAH APA LAGI.
TIDAK SEKADAR BUKAN MELAYU SAHAJA YANG PERNAH MAKAN DI SITU, MALAH YANG ISLAM PUN MAKAN DI SITU. KALAU TAK CUKUP LAGI....MAK BAPAK PUN MAKAN DALAM TU....
PERSOALANNYA IALAH, APA KEJADAHNYA MENTERI YANG DIBERI MANDAT OLEH KERAJAAN TETAPI TAK ADA TELOQ UNTUK BERSUARA. NAK MAIN 'PLAY SAFE' MENATANG APA LAGI????? SAMPAI BILA????
MELAYU HANCUR DI BUMI MELAYU....

Tidak ada komentar:

Posting Komentar