Selasa, 14 Mei 2013

MUKRIZ BUAT PAS SEMALAYSIA GUGUR AIR MATA

SEMALAM KETIKA KPS MENJAWAB UJIAN MEDSI UNTUK MENCUBA NASIB BAGI MELANJUTKAN PELAJARAN UNTUK PROGRAM IJAZAH SARJANA MUDA PENDIDIKAN DI UUM SINTOK, DI SUDUT LAIN NEGERI KEDAH IAITU DI MASJID ZAHIR TELAH BERLANGSUNG SESUATU YANG MAMPU MENGALIRKAN AIR MATA SEKALIAN AHLI PAS SEMALAYSIA. KELIHATAN MB MUKRIZ KYUSUK MEMBACA YAASIN DAN SUJUD DALAM SOLAT HAJAT UNTUK MENDOAKAN KESIHATAN BAGI BEKAS MANTAN PEMIMPIN TERTINGGI PAS YANG JUGA MANTAN MB KEDAH IAITU USTAZ AZIZAN RAZAK. KPS DALAM MASA YANG SAMA TERINGAT DOA K.O YANG DIUNGKAPKAN OLEH PEMIMPIN PAS KEPADA UMNO/BN SEDIKIT MASA DULU. SEKARANG ALLAH TELAH MENGUTUSKAN SEORANG MB YANG PALING TEPAT DALAM KEADAAN DAN SITUASI SEMASA YANG SEMAKIN LIAR. DAN ALLAH UTUSKAN MB TERSEBUT DARI PIHAK UMNO YANG CUBA MEMBAWA ARUS POLITIK BARU DI KEDAH IAITU POLITIK KASIH SAYANG. SEMOGA MB MUKRIZ BERJAYA.....AMIN...... SATU KEJADIAN YANG KPS TIDAK MAHU ULAS PANJANG DULUNYA JUGA MENUNJUKKAN BERTAPA PEMIMPIN UMNO MENUNJUKKAN POLITIK KASIH SAYANG. SUATU UCAPAN YANG TELAH MENYEBABKAN AIR MATA IBU KEPADA MANTAN PERDANA MENTERI IAITU PAK LAH TELAH MENGALIR ATAS UCAPAN MANTAN PRESIDEN PAS. TETAPI PAK LAH DAN TIMBALANNYA PM NAJIB KETIKA ITU HADIR MENGHANTAR MAYAT PRESIDEN PAS TERSEBUT KE KAMPUNGNYA. AL-FATEHAH KEPADA YANG TERLIBAT. DAN KETIKA TOK GURU NIK AZIZ MENDOAKAN TURUN BALA KEPADA PM NAJIB DAN ZAHID HAMIDI...... PM NAJIB MELAWAT BELIAU........ KESIMPULANNYA, UMNO MELIHAT PAS SEBAGAI LAWAN POLITIK TETAPI DARI SEGI SAUDARA SEISLAM MASIH ADA TITIK PERTEMUAN. BERBEZA PAS MELIHAT UMNO SEBAGAI MUSUH ISLAM KERANA MENGANGGAP MEREKA SAHAJA ISLAM. INILAH KESILAPAN PAS YANG MAHA BESAR.

2 komentar:

  1. semoga allah terus memelihara malaysia, PM , UMNO dan islam. tawakkal kepada allah dan usaha yang ikhlas mampu membina kekuatan UMNO semula... semoga bermula dari saat ini, sedikit demi sedikit kita membina kekuatan dalam dan luaran... AMIN !!

    BalasHapus
  2. semoga ust azizan diberikan kesihatan yg baik.. perbezaan politik tak harus jd penghalang ukhwah.. dalam isu2 kepentingan bersama spatutnya bersatu.. mudah2an rahmat ALLAH turun kpd rakyat di bumi msia ini.. amin

    BalasHapus