Senin, 04 Februari 2013

AKAR UMBI MULA RAGUI PAKATAN RAKYAT

KPS TIDAK TAHU MAHU BERMULA DARI MANA. TETAPI SELEPAS MEMBUAT BEBERAPA PERTIMBANGAN DAN PEMBACAAN, KPS BERMULA DARI NEGERI SABAH. SEPERTI YANG KITA SEDIA MAKLUM UNTUK SEKIAN LAMA BAHAWA SABAH ADALAH ANTARA 'DEPOSIT' TETAP BARISAN NASIONAL SEDARI DULU LAGI. OLEH YANG DEMIKIAN, PR MENYASARKAN SERANGAN HABIS-HABISAN DI NEGERI MALAYSIA TIMUR IAITU SABAH DAN SARAWAK YANG DIANGGAP 'KUBU KEBAL' BAGI BARISAN NASIONAL. TETAPI KEBERANTAKKAN PAKATAN RAKYAT DI SABAH TERUTAMANYA TIDAK DAPAT DISANGKAL LAGI, DALAM PENULISAN LEPAS KPS ADA MENYENTUH ISU BEBERAPA CAWANGAN PARTI YANG MEMIHAK PAKATAN RAKYAT BUBAR DAN AHLINYA MENYERTAI KOMPONEN BARISAN NASIONAL. KINI 'TSUNAMI' TERSEBUT BERLAKU LAGI MALAH LEBIH DASYAT.
MENURUT SUMBER DARI MYMASSA, RUNDINGAN ANTARA PARTI STAR DENGAN PAKATAN RAKYAT SUDAH MENEMUI JALAN BUNTU.
Kota Kinabalu - Parti STAR mendesak Pakatan Rakyat Keluar dari Bumi Sabah! Presiden STAR Sabah, Datuk Dr. Jeffrey Kitingan yang juga adik kepada DSP Pairin Kitingan dalam desakannya semasa Kongres STAR di Kota Kinabalu, berkata rundingan STAR dengan Pakatan Rakyat yang diketuai Anwar Ibrahim sudah tutup. Tiada lagi kerjasama. Di Tawau pula, beberapa Cawangan SAPP telah dibubarkan. Ketua Bahagian SAPP Tanjung Batu, Ardi Arsah, mengisytiharkan keluar dari SAPP bersama-sama dengan lebih 20 Cawangan SAPP di seluruh Tawau. -MYMASSA
LEBIH MENGHARUKAN LAJIM UKIM YANG SEBELUM INI MELETAKKAN JAWATAN SEBAGAI MENTERI PENUH UNTUK BERSAMA PR KINI MERASA TERTIPU. BARU HANG SEDAQ PAK LAJIM OIIII....PADAN MUKA.
BERBALIK ISU DI SEMENANJUNG. SEMALAM 36 AHLI TOTOK PAS DI PARIT BUNTAR TELAH SERTAI UMNO.WAJIB DINGATI JUMLAH YANG SAMA JUGA PADA 1 FEBRUARI 2013 TURUT MENYERTAI UMNO DI TANAH MERAH KELANTAN.
AHLI PAS MEMIJAK BENDERA DAP KERANA MEMBANTAH KEPIMPINAN MEREKA TERUS MENJILAT MUNTAH DAP.
DALAM PAS TERUS BERCAMBAH KEROSAKKAN YANG DIBAWA OLEH KEPIMPINAN MEREKA HINGGA AKAR UMBI TERPAKSA MEMIJAK BENDERA DAP BAGI MENYEDARKAN KEPIMPINAN TERTINGGI. BOLEH KA PIMPINAN TERTINGGI DENGAQ???????? HADI 'BESI' AWANG PUN TEMPELAK NAJIB KERANA BEKERJA SAMA DENGAN 'AHLI' BIASA PAS UNTUK KE GAZA.....APALAH SANGAT JASA AHLI BIASA PAS DI MATA HADI BESI AWANG.....CIKGU YANG BANYAK JASA PUN DIA KATA HANYA TAU AJAQ "A...B...C...."
DI KALANGAN DAP PULA MASIH TERPALIT ISU CEC,,,,TRAGIS,,,,,,MALAH SEORANG PEMIMPIN DAP MENDESAK TOKONG GUAN ENG TOKONG KIT SIANG AGAR MEMOHON MAAF ATAS ISU YANG MELIBATKAN "KALIMAH ALLAH" YANG DIJADIKAN MODAL OLEH MEREKA SEBELUM DIPERTAHAN OLEH SEGELINTIR TOTOK PAS......
AKAR UMBI TERUS DIKETEPIKAN TOKONG GUANG ENG YANG MAHA SOMBONG.......
PKR PULA YANG NAK BUBAR AWAL DI SELANGOR KERANA TAK SANGGUP UNTUK MENUNAIKAN JANJI MEREKA DAN AKIBATNYA TIDAK DAPAT LAGI BERTAHAN KERANA DISAMAN DEK JANJI MUNAFIK MEREKA JUGA SEMAKIN HILANG KREADIBILITI.
YB SINGAPURA WAKIL PKR INI DENGAN LANTANG NAK DEDAH UMNO SABOTAJ PEMILIHAN PKR YANG KECOH DULU SAMPAI LA NI TAK TUNJUK-TUNJUK BUKTI. BUKTI TU MUNGKIN DIA NAK BAWA MASUK KUBOQ GAMAKNYA.
DI TAMBAH PULA SEKARANG INI ISU MORAL PEMIMPIN MEREKA....
SAPA DIA NI AGAKNYA YANG MASUK MAJALAH PORNO JEPUN.....
ELI WONG DENGAN LELAKI MELAYU ISLAM PKR

Tidak ada komentar:

Posting Komentar