Kamis, 12 Juli 2012

CERAI ISTERI KERANA ISTERI DENGAQ CERAMAH HASAN ALI

PASIR MAS 11 Julai - Usia perkahwinan yang menjangkau 14 tahun sepatutnya menjadikan hubungan kasih sayang antara suami isteri semakin erat. Namun hanya disebabkan perbezaan fahaman politik, perasaan cinta yang terjalin hilang sekelip mata sehingga si suami sanggup menceraikan insan yang menjadi sebahagian daripada hidupnya. Itulah nasib yang menimpa Che Hasnah Che Ahmad, 61, seorang guru agama di Kampung Chabang Tiga, Chetok, Pasir Mas, apabila suaminya, Yahaya Ibrahim, 78, menganggapnya sebagai sesat kerana tidak menyokong Pas dan menceraikannya dengan talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Pasir Mas di sini hari ini.
APAKAH GARA-GARA FATWA DI BAWAH.....
KPS: DULU PAS KATA HASAN ALI KELUAR BAWA SIKIT SAJA KESAN....TAPI NI BENDA BESAQ NI....KEPADA ANAK DARA DI LUAR SANA, SEBELUM BERCINTA DENGAN ORANG PAS.....WASPADA

2 komentar:

  1. Saudara,menulis biar dgn fakta,bukan auta.kebenaran tak boleh didengar dari sebelah pihak.Itu yg saudara baca.hakikatnya?sebabtu dalam pepatah kata 'hanya jauhari yg kenal manikam'.Saudara tak ada ditempat mereka.Cakap boleh diputar belit kerana kerana lidah itu sifatnya lembutkerana tak bertulang.Boleh diputar2 keatas kebawah ikut kehendak kt.Kalau saya jadi saudara,saya malu untuk mengaku bahawa sy umat Muhammad dan Islam itu agama sy seperti yg saudara letakkan disudut kanan blog ini kerana bukan dari kalangan ummat Muhammad yg sumbing langkah, tempang bicara.!Salam dari komando alam maya..

    BalasHapus
  2. adalah saudara/saudari boleh merujuk wawancara dengan isteri lelaki berkenaan di akhbar hari ni. dan apa kenyataan lelaki berkenaan semalam.

    BalasHapus